Arçelik Bangladeş'te halka açık şirketi satın aldı

Arçelik Bangladeş'te halka açık şirketi satın aldı

Arçelik, Bangladeş'te halka açık ve hisseleri borsada işlem gören Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesini satın alacak.

A+A-

Arçelik, Bangladeş'te halka açık ve hisseleri borsada işlem gören Singer Bangladesh'in yüzde 57 hissesini satın alacak.

Arçelik'te konu ile ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Gelişmekte olan pazarlarda büyüme stratejimize uygun olarak Bangladeş'te Singer markasıyla faaliyette bulunan Singer Bangladesh Ltd şirketinin Arçelik bünyesine katılması amacıyla  Singer Bangladesh Ltd hisselerinin yaklaşık %57'sinin sahibi olan Hollanda'da  kurulu Retail Holdings Bhold B.V. paylarının tamamının, Hollanda'da  kurulu bağlı ortaklığımız Ardutch B.V. tarafından satın alınması  amacıyla, Retail Holdings Asia B.V. ile 22.03.2019 tarihinde bir satın  alma sözleşmesi ("Sözleşme") imzalanmıştır.

Sözleşme'ye göre, Hisseler devrin gerçekleşeceği Kapanış Tarihi'nde Retail Holdings Bhold B.V. ve Singer Bangladesh Ltd'in net  işletme sermayesi ve net borç seviyesindeki değişime göre fiyat düzeltmesine tabi olmak üzere toplam 75 milyon ABD Doları nakden ve  peşin olarak ödenerek satın alınacaktır.

Hisse devrinin Sözleşme'de belirtilen, ilgili tüm  onayların alınması ve Singer Grubu ile Bangladeş pazarı için 10 yıllık  dağıtım ve uzatma opsiyonlu 10 yıllık marka lisans anlaşmalarının  imzalanması dahil belirli kapanış şartlarının yerine getirilmesine  bağlı olarak 2019 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleşmesi  beklenmektedir.

Singer Bangladeş, Bangladeş beyaz eşya pazarının en önemli  oyuncularından birisi olup, Bangladeş'te Singer markası ile 2 üretim  tesisinde buzdolabı, TV, klima ve mobilya üretimi yapmaktadır. Bangladeş borsalarında işlem gören halka açık bir şirket olan Singer Bangladesh Ltd'in 2018 yılı konsolide net cirosu yaklaşık 164 milyon ABD Doları, FAVÖK'ü yaklaşık 20 milyon ABD Doları, net karı ise  yaklaşık 11 milyon ABD Doları seviyesindedir. Şirket'in 1.500'ün  üzerinde çalışanı bulunmaktadır.

Hisse devri nedeniyle Bangladeş Borsası'nda çağrı yükümlülüğü  doğması öngörülmemekte olup, kapanış öncesinde aksi yönde  bir zorunluluk gündeme gelirse tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı  bulunmaktadır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.