Arçelik hisselerine Toshiba dopingi

Arçelik hisselerine Toshiba dopingi

Japon devi Toshiba'nın ev eşyaları biriminin satışı için Arçelik'le görüştüğü belirtildi. Haberin ardından Arçelik hisseleri yüzde 5'in üzerinde prim yaptı.

A+A-

Japon Kyodo Ajansı, Toshiba'nın ev eşyaları biriminin satışı için Arçelik'le görüştüğünü bildirdi. Haberin ardından Arçelik hisseleri yüzde 5.44 oranında artışla 18.40 TL'ye yükseldi.

2016 yılında yüzde 10 büyüme hedeflediğini aktaran Arçelik’ten yapılan açıklamada, bu yıl ana faaliyet bölgelerinde aynı kalan veya artan bir pazar payına ulaşılacağı tahmin edildiği aktarılmış, beyaz eşya satış adedi artışının Türkiye'de yüzde 3-5, yurt dışında yüzde 2 olacağı ve şirketin, 2016 yılı ve uzun vadeli FVAÖK marjı beklentisini yüzde 11 olarak belirlediği belirtilmişti.

Toshiba, zor günler geçiriyor

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Toshiba hisseleri 5 Şubat tarihinde son 35 yılın en dibini görmüştü. Firmanın bu mali yıl sonunda 6 milyar dolar zarar beklediğini açıklaması borsayı alt üst etmişti.

Elektronik tencereden nükleer santrale kadar pek çok alanda iş yapan firmanın CEO’su Hisao Tanaka geçen sene şirketteki yolsuzluklar yüzünden görevinden istifa etmişti.

Finansal olarak zor günler geçiren Japon şirket, geçtiğimiz günlerde de bilgisayar bölümünü kapatacağı iddia edilmişti.  

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.