Arçelik hissesi için yeni tavsiye

Arçelik hissesi için yeni tavsiye

Halk Yatırım, Arçelik için 22,31 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesinde bulundu

A+A-

Halk Yatırım, Arçelik için 22,31 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesinde bulundu.
Halk Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Arçelik, 9A17'de güçlü ciro performansına karşılık, hammadde fiyatlarındaki (çelik ve plastik) yükselişin ağırlıklı etkisiyle operasyonel kâr marjlarında daralma yaşadı. Beklentilerden zayıf gelen operayonel kârlılık ve hammadde fiyatlarında devam eden yükseliş, yönetimin bu yıla yönelik FAVÖK marjı hedefini son iki çeyrek üst üste aşağı yönlü revize etmesine neden oldu. Bunun yanı sıra, toplam satış hacmi içerisinde yurt içi satışların artan payı, işletme sermayesi ihtiyacını artırdı ve net borç/FAVÖK rasyosundaki kötüleşmenin nedenlerinden biri oldu. Tüm bu negatiflerin etkisiyle Arçelik hissesi yılbaşından bu yana BIST100 endeksine göre yaklaşık olarak %44 
oranında negatif ayrıştı. Bu ayrışma, hisseye yeni girişler için cazip gibi gözükse de, hammadde fiyatları kaynaklı baskı ve kârlılığı yüksek yurt içi satışların payının gelecek yıl azalacağı beklentimiz doğrultusunda, hisseye karşı temkinli yaklaşıyoruz. Hedef fiyatımızın sunduğu getiri potansiyelini de göz önünde bulundurarak, Arçelik için 'TUT' tavsiyesinde bulunuyoruz." 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.