Arçelik'e yeşil üretim için mega kredi

Arçelik'e yeşil üretim için mega kredi

Arçelik, önemli yeşil finansman sağlayıcılarından olan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile avro bazında, 8 yıllık bir yeşil kredi anlaşması imzaladı. Arçelik, bu finansman ile çeşitli işletmelerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarını destekleyecek.

A+A-

Şirket açıklamasına göre, Arçelik, bu finansman ile çeşitli işletmelerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarını destekleyecek, ayrıca Ar-Ge yatırımları yapacak.

EBRD'nin sağlayacağı kredi, yurt dışından Türkiye'de sanayi sektörüne verilecek, Loan Markets Association tarafından yayınlanan uluslararası yeşil borçlanma prensiplere uygunluğu bağımsız bir kuruluş tarafından tescil edilmiş ilk yeşil kredi olma özelliğini taşıyor.

Arçelik, Ar-Ge harcamaları için kullanacak

Kredinin ilk 83 milyon avroluk dilimi, Kredi Piyasaları Birliği'nin Yeşil Kredi İlkeleri'ne göre "yeşil kredi" statüsünde olacak. Arçelik bu krediyle; Eskişehir, Çayırova, Bolu, Ankara ve Merkez Ar-Ge'ye ait yeşil yatırımlarını fonlayacak. Kalan 67 milyon avroluk finansman ise Eskişehir Buzdolabı Fabrikası ve Bolu Pişirici Cihaz İşletmesi'ndeki Ar-Ge harcamaları için kullanılacak.

“Arçelik yeşil yatırımlarla emin adımlarla ilerliyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, sanayide karbonsuzlaşmanın hızlandırılması ve net sıfır ekonomiye geçişte özel şirketlere önemli görevler düştüğünü belirterek, "Hem dünyanın geleceği hem de sürdürülebilir kalkınma için iş dünyasının örnek teşkil etmesi gerekiyor. Arçelik yeşil yatırımlarla bu yolda emin adımlarla ilerliyor. EBRD'nin sağladığı yeşil kredi ile çevresel sürdürülebilirlik ve Ar-Ge projelerimizi finanse ederek 2050 yılında tüm değer zincirimizde net sıfır emisyona ulaşma olma yolunda önemli projeleri hayata geçireceğiz. EBRD ile uyumlu ve güvenen dayanan iş birliğimizin devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.