Arçelik'ten Cambridge'de ar-ge merkezi

Arçelik'ten Cambridge'de ar-ge merkezi

Arçelik, Beko markası ile faaliyet gösterdiği Birleşik Krallık'ta Cambridge'de ar-ge merkezi açacak.

A+A-

Beko markası ile faaliyet gösterdiği Birleşik Krallık'ta beyaz eşya pazarında lider konumda bulunan Arçelik Cambridge'de ar-ge merkezi açacak.

Arçelik'ten yapılan açılamaya göre, Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Trinity College'ın yönettiği Cambridge Science Park'ta açılacak merkez, Arçelik'in Tayvan'dan sonra yurt dışındaki ikinci ar-ge merkezi olacak.

Söz konusu ar-ge merkezi; yazılım tasarımı, yeni malzemeler, ileri üretim teknolojileri öncelikli olmak üzere beyaz eşya alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak konularda araştırma geliştirme faaliyetleri yürütecek.

Açıklamada, ar-ge merkezinin yatırım tutarı hakkında bir bilgi verilmezken; Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, "Global markamız Beko son derece bilinçli bir tüketici kitlesinin yer aldığı Birleşik Krallık beyaz eşya pazarında uzun zamandır koruduğu liderlik konumuyla iddialı bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Ar-ge merkezimizin kuruluşu, Birleşik Krallık'taki mevcut konumumuzu daha da güçlendirecek önemli bir adım" dedi.

Arçelik'in Cambridge'in dışında Türkiye'de sekiz, Tayvan'da bir ar-ge merkezi bulunuyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.