Arda Ermut, Varlık Fonu'na genel müdür olacak

Arda Ermut, Varlık Fonu'na genel müdür olacak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi S. Arda Ermut Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) başına geçiyor.

A+A-

Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) başına Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi S. Arda Ermut geliyor.

haber.aero'da yer alan habere göre Varlık Fonu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev üstlenecek Ermut, Haziran 2019’dan bu yana THY Yönetim Kurulu’nda görev yapıyordu.

Daha önce TVF Yönetim Kurulu’nda yer alan Ermut, Kasım 2020’de bu görevinden ayrılmıştı.

Arda Ermut kimdir?

1980 Karaman doğumlu olan Arda Ermut, 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

2005-2006 yılları arasında Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi’nde Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri olarak görev alan Ermut, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda (TYDTA) çalışmalarını sürdürdüğü 8 yılı aşkın süre içerisinde; Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Sorumlu Proje Direktörlüğü, Hindistan’dan Sorumlu Proje Direktörlüğü Başkanı Başdanışmanlığı ve 2015’te ise Başkanlık görevine getirildi.

Ağustos 2018’de Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevine getirilen Ermut, Eylül 2018’de ise Resmi Gazete’de yayınlanan kararla, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. yönetim kurulu üyesi olmuş, 2019’da ise THY Yönetim Kurulu’na girmişti.