Arınç: CHP olmazsa MHP ile...

Arınç: CHP olmazsa MHP ile...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç CHP ile olmazsa MHP ile hemen görüşüp hükümet kurabileceklerini söyledi

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, koalisyon görüşmelerinde kendi tercihinin azınlık hükümeti yerine güçlü bir hükümet kurulması olduğunu belirterek, CHP ile koalisyon görüşmelerinde başarı sağlanamaması durumunda rotalarını MHP'ye çevirip, kısa sürede hükümet kurabileceklerini söyledi.

Arınç, NTV canlı yayınında koalisyon görüşmelerinin gidişatını değerlendirirken, "Azınlık hükümeti kurulup bunun dışarıdan desteklenmesi çok özlenen çok arzulanan bir şey değildir. Partiler destek verirse böyle bir seçenek olabilir ama benim tercihim güçlü bir koalisyon hükümeti kurulması. Kurulamazsa genel başkanımız azınlık hükümeti kurayım destek verin diyecektir" diye konuştu.

AKP'nin 7 Haziran genel seçimlerinde tek başına hükümet kurma çoğunluğunu kaybetmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 9 Temmuz'da yeni hükümeti kurma yetkisini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan alarak CHP, MHP ve HDP ile ayrı ayrı koalisyon turuna çıkmıştı. Tur sonucunda CHP ile koalisyon imkanlarının araştırılması için heyetlerin istikşafi görüşmeler yapması kararlaştırılmıştı.

İki partinin koalisyon heyetleri yeni hükümet kurma sürecinde istikşafi görüşmelerinin dördüncüsünü Cumartesi günü yaparken, bu görüşmelerin sonuncusu bugün gerçekleştirilecek ve sonuç rapor halinde genel başkanlara iletilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Cumartesi günü Çin gezisinde gazetecilere, koalisyondan fayda beklemenin boşuna olduğunu dile getirirken, "ülkeyi seçime götürmek kaydıyla azınlık hükümeti mümkün" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ülkenin hükümet krizi yaşaması durumunda buna kayıtsız kalamayacağını kaydeden Arınç, "Bahçeli memleketini zor durumda bırakmak istemez. Bana ihtiyaç var dendiği anda buna karşılık verir. CHP ile olmazsa, rotamızı hemen MHP'ye çeviririz. MHP ile müzakereler kısa sürede olumlu sonuçlanabilir. Hükümet kurabiliriz diye düşünüyorum" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ TÜRKİYE İÇİN OLMAZSA OLMAZDIR"

PKK'ya dönük operasyonlar ve HDP ile AKP arasındaki polemikleri de yorumlayan Arınç, "HDP'liler PKK'ya -bu katliamları neden yapıyorsun?- dedikleri anda çözüm süreci kaldığı yerden daha rasyonel başlar demek imkanına sahip oluruz. Çözüm sürecinin Türkiye için olmazsa olmaz bir sonuç olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Arınç, hangi partiyle koalisyon yaparlarsa yapsınlar çözüm sürecinin masada olacağını, ancak sürecin yeni baştan ele alınmak zorunluluğu bulunduğunu dile getirdi.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.