Arınç ve Gökçek hakkında soruşturma

Arınç ve Gökçek hakkında soruşturma

Bülent Arınç ve Melih Gökçek'in karşılıklı suçlamalarında kullandıkları konular hakkında yapılan suç duyuruları savcılık tarafından işleme konuldu

A+A-

Bülent Arınç ve Melih Gökçek'in karşılıklı suçlamalarında kullandıkları konular hakkında yapılan suç duyuruları savcılık tarafından işleme konuldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yapılan suç duyurularını işleme koydu.

Mimarlar Odası, CHP Milletvekili Atilla Kart ve Halkın Kurtuluşu Partisi tarafından Arınç ve Gökçek hakkında ayrı ayrı suç duyurularının yaptı. Arınç'a "görevi kötüye kullanmak" ve "suçu gizleme" iddiaları yöneltilirken, Gökçek hakkında da "zimmet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamaları bulunuyor.

İddialar Meclis'te soru önergesi

Öte yandan, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile İstanbul Milletvekili Umut Oran, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki iddialarını meclise taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri bakanı Sebahattin Öztürk'ün cevaplaması istemiyle soru önergeleri veren milletvekilleri, Arınç'ın açıklamalarını suç duyurusu olarak kabul edip Gökçek hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu

Oran önergesinde ayrıca, "Türk Ceza Kanunu uyarınca bir suçun işlendiğini bildiği halde ihbar etmeyen kamu görevlisi de suç işlemiş olmuyor mu, bugünden itibaren hangi adımları atacaksınız?" sorusunu da yöneltti.

 

ARINÇ VE GÖKÇEK İÇİN AKP HAREKETE GEÇTİ

ARINÇ: GÖKÇEK ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATTI

GÖKÇEK'TEN ŞOK ARINÇ TWİTLERİ

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.