Arjantin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

Arjantin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi

Arjantin Merkez Bankası(BCRA), çekirdek enflasyonda artışın yavaşladığını dikkate alarak para politikası faiz oranında değişikliğe gitmedi.

A+A-

Arjantin Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, gösterge niteliğindeki Leliq faiz oranı yüzde 75,00 olarak kaldı.

BCRA Para Politikası Kurulu, Eylül ayında kaydedilen fiyatlar, özellikle de yüzde 5,5'lik değişiminin altında kalan çekirdek tüketici fiyatları göstergesinin gelişimine dayanarak para politikası faiz oranını değiştirmeme kararı aldığını açıkladı.

Açıklamada, referans kurun finansal ve döviz kuru istikrarını sağlamlaştırmaya katkıda bulunduğuna işaret edilerek, para politikası normalleşme süreci çerçevesinde fiyatların gelişiminin izlenmeye devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Merkez Bankası, para politikası faiz oranını, düzenlenen pasif ve aktif faiz yapısını ve diğer tüm mevcut araçları aktif olarak kullanmaya devam edecektir. Bunlar arasında parasal büyüklüklerin gelişimini yakından takip etme kararlılığı ve fiyat oluşumunu olumsuz etkileyebilecek aşırı finansal oynaklığın önlenmesine yönelik müdahaleler de bulunuyor." denildi.

BRCA, bu yıl 9 toplantısında faiz oranında artışa gitmişti.

Arjantin İstatistik Kurumu, Eylül ayı için enflasyonun aylık yüzde 6,2 artışla yıllık yüzde 82,9'a ulaştığını açıklamıştı.

İlgili Haberler