Arjantin'in not bilmecesi: Fitch yükseltti, S&P düşürdü

Arjantin'in not bilmecesi: Fitch yükseltti, S&P düşürdü

Fitch Ratings, Arjantin'in yabancı para cinsinden kredi notunu yükseltti. Ardından S&P'den ülkenin notlarını düşürme yönünde bir adım  geldi.

A+A-

Fitch Ratings, Arjantin'in yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi  notunu 'RD' seviyesinden CC'ye ve kısa vadeli kredi notunu'RD'den 'C'ye  yükseltti.

Not artırımının Arjajtin'in devlet başkanlığı kararnamesi için yurt  içinde ihrac edilmiş yabancı para cinsinden borçlanma kağıtlarını  tek taraflı olarak yeniden yapılandırma kararının ardından geldiğini  belirten Fitch, bununla birlikte 'CC' notunurn yeni bir temürrütün  yaşanması olasılığını yüksek olduğuna işaret ettiğini vurguladı.
   Arjantin hükümeti 5 Nisan'da yayınladığı kararname ile ABD Doları  cinsinden ve yurt içi yasalara göre ihrac edilmiş borçlanma kağıtlarının  ödemelerinin ertelendiğini duyurmuştu. Bu ödemeler 31 Aralık 2020'ye  ötelendi.

Fitch Ratings'in Arjantin'in yabancı para cinsinden notlarını  yükselltiği ortamda, S&P'den ise notları düşürme yönünde bir adım  geldi.

S&P Global Arjantin'in yabancı para cinsinden uzun ve kısa vadeli  kredi notlarını CCC-/C'den SD/SOD seviyesine çekti. Notların SD'ye indirilmesi ile birlikte görünüm belirlenmedi.

S&P yaptığı değerlendirmede KOVID-19 krizinin Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'in finansal planlamasını ve bütçe önceliklerini  yeniden ayarlamasına yol açmakta olduğunu belirtti.   

Arajantin'in yayınladığı kararname ile, yerel yasalara göre çıkarılmış yabancı para cinsinden tahvillerin ana para ve faiz ödemelerini 31 Aralık tarihine ötelediğine işaret eden S&P, bunun bir temerrüt  olduğunu ve bu nedenle yabancı para cinsinden uzun ve kısa vadeli  notları düşürdüğünü vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.