Aselsan hisseleri için AL önerisi

Aselsan hisseleri için AL önerisi

Vakıf Yatırım, Aselsan için 30 TL hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu.

A+A-

Vakıf Yatırım, Aselsan için 30 TL hedef fiyat ile 'Al' tavsiyesini korudu. Vakıf Yatırım'ın konu ile 
ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Aselsan, 3Ç19’da beklentimizin %12, piyasa beklentisinin %11 üzerinde yıllık %19 düşüşle 642 mn TL net kâr açıkladı. Operasyonel tarafta beklentilerimizle uyumlu gelen sonuçlara rağmen, operasyonel olmayan tarafta beklentimizin (41 mn TL) üzerinde 97,7 mn TL düzeyinde gerçekleşen vergi gelirleri net kârdaki sapmanın esas nedeni oldu. Bilanço tarafında ise 2Ç19’da 165 mn TL seviyesinde net nakit pozisyonu olan Şirket, yeni borçlanmaların etkisiyle beklentimize paralel şekilde 3Ç19’u 412 mn TL net borç pozisyonu ile tamamlarken, artan ticari borçların etkisiyle işletme sermayesinde çeyreksel bazda iyileşme yaşandı.

Her anlamda beklentimize paralel gerçekleşen 3Ç19 sonuçlarının son dönemde endekse paralel performans gösteren Şirket hisselerine etkisinin “nötr” olmasını bekliyoruz. Sonuçların ardından 30 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı, kısa vadeli “Endeksin Üzerinde Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz. " 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.