Aşı haberleri altın fiyatlarını zayıflatıyor

Aşı haberleri altın fiyatlarını zayıflatıyor

Altın fiyatları, aşı gelişmeleri ve artan koronavirüs vakalarının birbirini dengelemesiyle birlikte yatay seyretti.

A+A-

Altın fiyatları, koronavirüs vakaları artarken Moderna'nın aşı çalışmalarının sonuçlarını açıklamasıyla yatay bir seyir izledi.

Altın fiyatları, aşı gelişmeleri ve artan koronavirüs vakalarının birbirini dengelemesiyle birlikte yatay seyretti.

Haftanın açılış seansında, Moderna’nın açıkladığı ön çalışmalarda geliştirilen aşının koronavirüse karşı yüzde 95 etkili olduğu haberi, ons altın satışlarını körükledi.

Yatırımcılar güvenli liman arayışı devam ederken altın hala son on yıldaki en büyük yıllık kazancına doğru ilerliyor. Fiyatlarda yaşanan ralli ise aşı gelişmeleriyle birlikte duraksadı.

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın Senato’ya daha büyük bir mali teşvik paketini onaylama çağrısı yapması da altın üzerinde bir miktar baskı oluşturdu.

Aşı gelişmeleri devam ederken ABD’de salgın giderek kötüleşiyor. New Jersey toplanmayı kısıtlamak için önlemlere başvururken Washington yeniden kısıtlama önlemleri uygulamaya başladı, Michigan ise üç haftalık kısmi bir karantina kararı aldı.

DailyFX stratejisti Margaret Yang, “Salgın riski ve ekonomik engeller kısa vadede altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyebilir fakat orta vadede altın aşı umutlarıyla düşecektir. Aşının bulunması aynı zamanda daha hızlı bir ekonomik toparlanma ve daha az mali ve parasal teşvik demek.” dedi.

Spot altın pazartesi günü aşı haberleriyle yüzde 1.3 düştükten sonra Singapur saatiyle 11:39’da yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,890.77 dolar seviyesinden işlem gördü.

Gümüş ve paladyum yatay seyrederken platinum yüzde 0.4 değer kaybetti. Bloomberg Dolar Spot endeksi ise iki günlük düşüşün ardından yüzde 0.1 geriledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.