"Aşırı karlarlara vergi", Alman hükümetini böldü

"Aşırı karlarlara vergi", Alman hükümetini böldü

Hür Demokrat Maliye Bakanı, vergi düzeninin bozulmasına karşı çıkarken Yeşiller partisinden Ekonomi Bakanı Robert Habeck "şansla kazanılmış karlar vergilendirilmeli" diyor

A+A-

Almanya Maliye Bakanı ve Hür Demokratlar'ın lideri Christian Lindner, içinde bulunulan ekonomik durum ve enerji krizi karşısında şirketlerin elde ettikleri "aşırı" karların vergilendirilmesine karşı olduğunu, bunu piyasa güçlerine müdahale olacağını savundu. 

ZDF'ye konuşan Lindner, İngiltere ve İtalya'nın enerji şirketlerinin bu yıl elde ettikleri aşırı yüksek karları vergilendirme yönünde attıkları adımları Almanya'nın izleyip izlemeyeceği sorusuna, "Böyle bir adım atmak vergi sistemimizi keyfiliğe açmak" olur yanıtını verdi. 

Ancak Almanya'da koalisyon hükümetini oluşturan 3 parti bu konuda farklı görüşlere sahipler. Özellikle Yeşiller'in kabinedeki temsilcilerinden Ekonomi Bakanı Robert Habeck, "Hak edilmemiş ve şansla ortaya çıkmış karlar vergilendirilmeli, bireyleri değil, toplumu korumalıyız" ifadelerini kullanıyor.