Asırlık bir şirket daha iflasını istedi

Asırlık bir şirket daha iflasını istedi

Fişek Group şirketleri için 'iflasımıza karar verilsin' davası açıldı

A+A-

Bir asrı aşkın bir süredir hırdavat, tarım aletleri ve yedek parça alanında faaliyet gösteren Fişek Group’un sahipleri bir gecede kapıya kilit vurdu. Grup şirketleri için “iflasımıza karar verilsin” davası açılırken, alacaklılar haciz için sıraya girdi. Aralarında bankaların da olduğu çok sayıda alacaklı, 120 milyon lira borcu olan şirket merkezinde tonlarca eşyayı haczetti. Fişek Group Avukatı Savaş Çulha ise “Şirket sahiplerinin bir yere kaçtığı yok. Tüm borçları ödeyecek mal varlığımız var” dedi.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, VİTALİ, Moris ve Rafi Eskanazi Kardeşlerin üçüncü kuşak olarak yönetiminde bulunduğu Fişek Group’un geçmişi 1900’lü yıllara dayanıyor. Edirne’de küçük bir nalburye dükkânı ile işe başlayan aile zaman içinde işlerini büyüttü.

Hırdavat, tarım aletleri ve yedek parça alanında faaliyet gösteren bir dizi şirketi bulunan Fişek Group için sonun başlangıcı ise 29 Ağustos günü oldu. Anılan gün şirketin 100'ü aşkın çalışanına 10 günlük ücretsiz izin verildi. Toplantıda, bir takım sıkıntıların yaşandığı ancak aşılabileceği kaydedildi. 

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.