Asya borsaları düşüşe geçti

Asya borsaları düşüşe geçti

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.5 ekside

A+A-

ABD'de dün açıklanan zayıf şirket bilançoları sonrası Wall Street rekor seviyelerden yönünü aşağı çevirirken, Asya borsaları da düşüşe geçti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.5 ekside bulunuyor. Dün gördüğü 9 ayın zirvelerine yakın seyreden endeks haftayı yüzde 0.1 artıda kapatmaya hazırlanıyor. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yende dün görülen yüzde 1 değer kazanımı sonrası bugün yüzde 1.1 geriledi.

Yen, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda'nın bütçe açığını finanse etmek anlamına gelen tedbirler almayacaklarını BBC'de dün yayımlanan, ancak Haziran ortasında kaydedilen, bir programda ifade etmesinin ardından değer kazandı.

Dolar/yen paritesi dün 107.49 ile altı haftanın zirvesini gördükten sonra bugün 105.83'te bulunuyor. Dolar endeksi ise Çarşamba günü 97.323'e yükselerek dört ayın zirvesini gördükten sonra düne kıyasla yatay seyrederek 96.947'de bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.