Asya borsaları Japonya hariç negatif seyretti

Asya borsaları Japonya hariç negatif seyretti

Asya borsalarında, Rusya-Ukrayna savaşı, Çin'de artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin endişeler ve teknoloji hisselerinde devam eden satışlarla negatif bir seyir izlenirken, Japonya pay piyasaları pozitif ayrıştı.

A+A-

Rusya-Ukrayna savaşı ve bu paralelde açıklanan yaptırımların ekonomilere etkisine ilişkin endişeler piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam etse de Çin'de artan Kovid-19 vaka sayıları ve ABD Merkez Bankasının (Fed) yaklaşan faiz kararının fiyatlamalara dahil edilmesiyle piyasalarda oynaklık önemli boyutlara ulaştı.

Bu gelişmeler ve teknoloji hisselerinde yoğunlaşan satışların genele yayılması ile Hong Kong borsasında açılışın ardından kayıplar yüzde 7'ye ulaştı.

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre Çin'de şubat ayında yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 7,5 ve perakende satışlar yüzde 6,7 artarak beklentilerin oldukça üzerinde geldi.

Pozitif verilere karşın kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 4,95 azalarak 3.064 puan ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,91 gerileyerek 2.622 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,15 artışla günü 25.346 puandan tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,2'lik değer kaybıyla 118 sınırının hemen altından işlem görüyor.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi açılışın ardından gözlenen sert düşüşlerin bir kısmını telafi etse de kapanışa yakın yüzde 5,5'lik azalışla 18.448 puanda seyrediyor. Hindistan'da Sensex endeksi ise yüzde 1'e yakın kayıpla 55.946 puanda bulunuyor.

İlgili Haberler