Asya borsaları karışık kapandı

Asya borsaları karışık kapandı

Asya'da hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti

A+A-

Asya hisse senetleri bu çeyrekte ABD-Çin ticaret gerilimine yönelik endişelerin yatışması ve küresel büyümenin 2020’de artacağına yönelik bakış açısıyla yüzde 9 yükselmesinin ardından Perşembe günü de düşük hacimli kalmaya devam etti.

Hisse senetleri Tokyo ve Şanghay da hafif yükselirken, Seul’de yatay seyretti. Hong Kong ve Sidney ise kapalı kalmaya devam ediyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, üçüncü çeyrekte geriledikten ve Nisan-Haziran aylarında çok az değişttikten sonra, bu çeyrekte yüzde 9’un biraz altında bir yükselişe yöneldi. Dikkatler Ocak ayına yönelirken, yatırımcılar ABD-Çin ticaret anlaşmasına yönelik gelişmeleri ve Kasım ayındaki zayıf satın alma yöneticileri endeksi verilerinin ardından alınan imalat verilerini izliyor.

Çin’de gecelik repo faizi oranı Merkez Bankası’nın son likidite enjeksiyonunun ardından 2009 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Endeks Özetleri

-Japonya’nın Topix Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi.

-Güney Kore Kospi Endeksi, yatay seyretti.

-Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.3 arttı.

-MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi. Endeksin bu seneki kazanımı yüzde 16’ya yaklaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.