Asya borsaları yatay seyretti

Asya borsaları yatay seyretti

Asya hisse senetleri ABD’deki 4 Temmuz Bağımsızlık kutlamaları sebebiyle Cuma günkü işlemlerde yatay seyretti.

A+A-

Asya hisse senetleri ABD’deki 4 Temmuz Bağımsızlık kutlamaları sebebiyle Cuma günkü işlemlerde yatay seyretti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi,  Tokyo saatiyle 10:30’da yatay seyretti. Hong Kong Hang Seng Endeksi ve Şangay Bileşik Endeksi’de yatay seyrederken, Topix Endeksi ve S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Japonya'da geçen hafta sonu gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi sonrası pozitif seyreden Asya Borsası, jeopolitik gerilimlerle dalgalı bir seyre yöneldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İran'ın zenginleştirilmiş uranyum stoku konusundaki son adımına tekrar tepki göstererek, "İran yeni bir uyarı yayımladı. Ruhani, 'eğer yeni bir nükleer anlaşma yoksa zenginleştirilmiş uranyum miktarını istedikleri miktarda artıracaklarını' söylüyor. Yaptığın tehditler konusunda dikkatli ol İran; o tehditler daha önce kimseye olmadığı kadar dönüp yine sana zarar verebilir." ifadelerini kullandı.

Analistler, Trump'ın açıklamalarıyla küresel piyasalarda jeopolitik riskler ve kur savaşlarının tekrar gündemin ön sıralarına yükseldiği söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.