Asya borsaları yeni haftaya karışık seyirle girdi

Asya borsaları yeni haftaya karışık seyirle girdi

Asya piyasaları, Çin'in kredi oranlarını değiştirmemesiyle karıştı; ABD borç tavanı görüşmeleri devam edecek.

A+A-

Asya-Pasifik piyasaları, Hiroşima'daki G7 zirvesinin sona ermesi ve ABD'de borç tavanına ilişkin müzakerelerin yeniden başlamasının ardından Pazartesi günü karışık işlem gördü.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,16 artarken, Hang Seng Tech endeksi de yüzde 0,39 arttı. Çin anakarasında, Çin Merkez Bankası’nın 1 yıllık ve 5 yıllık kredi faiz oranlarını değiştirmemesiyle Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,15 ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,44 düştü.

Güney Koreli Kospi önceki kayıplarını tersine çevirdi ve yüzde 0,78 yükseldi ve Kosdaq yüzde 0,8 yükseldi.

Japonya piyasaları, geçen haftaki performansının ardından Nikkei 225 yüzde 0,11 ve Topix yüzde 0,14 yükselerek daha önceki kayıplarını da sildi. Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,25 düştü.

ABD borç tavanına ilişkin görüşmelerin GOP müzakerecileri tarafından durdurulmasıyla Wall Street'teki hisse senetleri Cuma günü düştü ve S&P 500 Mart'tan bu yana en iyi haftasını kaydederken, yakında bir anlaşmaya varılacağına dair şüpheleri körükledi. Dow Jones Sanayi Ortalaması yüzde 0,33 düştü ve Nasdaq Bileşik yüzde 0,24 düştü.

Bu arada Fed Başkanı Jerome Powell, mevcut bankacılık sektörü stresleri göz önüne alındığında, faiz oranlarının enflasyonu azaltmak için beklendiği kadar artması gerekmeyebileceğini söyledi.

İlgili Haberler