Asya borsalarında Japonya öncülüğünde sert düşüş

Asya borsalarında Japonya öncülüğünde sert düşüş

Japonya’da hisse senetleri tarderların tatilden dönmesiyle yaklaşık yüzde 3 geriledi. Avustralya ve Çin hisse senetleri yüzde 1’den daha fazla düştü.

A+A-

Japonya’da hisse senetleri tarderların tatilden dönmesiyle yaklaşık yüzde 3 geriledi. Avustralya ve Çin hisse senetleri yüzde 1’den daha fazla düştü. Kore ve Hong Kong’da ise endeksler hafif kayba yöneldi.

Yeni tip koronavirüs Kovid- 19’un Çin dışında Güney Kore, İtalya ve Japonya’da görülmesi küresel büyümeye ilişkin endişeleri de beraberinde getirirken hisse senetleri satış ağırlıklı seyre yöneliyor.

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 665’e yükseldi.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 71 kişi hayatını kaybetti, 508 yeni Kovid-19 vakası saptandı.

Ülkedeki toplam ölü sayısı 2’si Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden olmak üzere 2 bin 665’e, tespit edilen toplam vaka sayısı ise 77 bin 658’e çıktı.

Kovid-19 salgınından ölenlerin sayısı İtalya'da 7'ye Bahreyn'de 2'ye, Kuveyt'te 5'e çıktı.

Endeks Özetleri

  • -Topix Endeksi, yüzde 2.7 geriledi.
  • -Avustralya’nın S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 1.5 azaldı.
  • -Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.6 geriledi.
  • -Hang Seng Endeksi, yüzde 0.1 azaldı.
  • -Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 1.5 düştü.   

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.