Asya, bu yıl % 6 büyüyecek

Asya, bu yıl % 6 büyüyecek

Asya Kalkınma Bankası'nın (AKB) başekonomisti Wei Shangjin, 2015 yılında Asya ülkelerinin gayrisafi hasılasının yüzde 6 oranında büyüyeceği tahmininde bulundu.

A+A-


Wei, dün düzenlenen 2015 Çin Varlık Forumu'nda yaptığı konuşmada, Asya bölgesinin dünya genelinde ekonomik büyüme alanında yine ilk sıradaki yerini koruyacağını belirtti. Ancak kıtanın kuzeydoğu, orta ve batı kesimlerinin büyüme hızlarının nispeten düşeceğine işaret eden Wei, kıtanın güneydoğusunun ekonomisinin ise hızla büyüyeceğini dile getirdi.

Asya'nın kuzeydoğusundaki en önemli ülkenin Çin olduğuna işaret eden Wei, Çin ekonomisinin büyüme hızında düşüş görüldüğü için bölgenin büyüme hızının da gerileyeceğini kaydetti.

Wei, Çin'in büyümesindeki düşüşün, nüfus yapısındaki değişim, emek gücü maliyetinin yükselmesi ve uluslararası ekonomik gelişmelerin etkisinden kaynaklandığına dikkat çekti.

Wei, ayrıca bölgenin güneyindeki en büyük ekonomi olan Hindistan'ın bu yılki GSYH'sının ise yüzde 7,8 oranında büyüyeceğini belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.