Asya ekonomileri 2020'de de büyümeyi domine edecek

Asya ekonomileri 2020'de de büyümeyi domine edecek

Standart Chartered'ın araştırmasına göre, Asya ekonomilerinin 2020’de “yüzde 7’lik büyüme kulübünü” domine edeceği tahmin ediliyor.

A+A-

Standart Chartered tarafından yapılan araştırmaya göre, Asya ekonomilerinin yüzde 7’lik büyüme oranlarını sürdürerek 2020'leri domine edecekleri tahmin ediliyor

Standart Chartered'ın araştırmasına göre, Asya ekonomilerinin 2020’de “yüzde 7’lik büyüme kulübünü” domine edeceği tahmin ediliyor.

2020’lerin, yüzde 7’lik büyüme oranlarını sürdürecek olan Asya ekonomilerinin dönemi olması bekleniyor.

Madur Jha’dan Standart Chartered  Küresel Baş Ekonomisti David Mann’in Hindistan merkezli tematik araştırmasına göre, Hindistan, Bangladeş, Vietnam, Myanmar ve Filipinler’in ekonomik büyüme açısından bölgede gösterge niteliği taşıyacağı öngörülüyor.

Etiyopya ve Fildişi Sahili'nin de her 10 yılda bir GSYH’sini ikiye katlaması anlamına gelen yüzde 7’lik büyüme oranını sağlayacağı düşünülüyor.

Standart Chartered’a göre, bir araya geldiklerinde 2030’da dünya popülasyonunun beşte birini oluşturması beklenen Güney Asya üyeleri grubunun GSYH’sından dolayı öne çıkacak.

Demografik bölünmüşlük Hindistan için avantaj haline gelirken, Bangladeş’in sağlık ve eğitim yatırımlarının üretimi beslemesi gerekiyor.

Listedeki Asya baskınlığı bankanın ilk kez Asya ekonomilerini izlemeye başlaması ve yüzde 7’lik büyüme beklentisi ile 2010’da değişti. 2010 öncesinde Çin, Hindistan, Endonezya, Bangladeş, Vietnam, Nijerya, Etiyopya,Tazmanya Uganda ve Mozambik olmak üzere Asya ve Afrika'dan 10 üye vardı. 

Çin’in neredeyse son 40 yıldır var olduğu sıralamadaki dikkate değer yokluğu hem ekonomik büyümedeki yavaşlamayı hem de hızlı büyüme oranlarının sürdürülebilirliğinin zorluğunu yansıtıyor.

Standard Chartered’ın tahminine göre,  dünyanın iki numaralı ekonomisi 2020’lerde yüzde 5.5’lik ekonomik büyüme temposu koruyacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.