Asya hisseleri geriledi, altın yükseldi

Asya hisseleri geriledi, altın yükseldi

Uluslararası piyasalarda Asya hisse senetleri tahvil faizleriyle birlikte gerilerken altın yükseldi

A+A-

Asya hisse senetleri Cuma günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi ve küresel tahvil rallisi ticaret anlaşmazlığının ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği endişeleri ve faizlerin düşeceği beklentisiyle devam etti. Petrol Orta Doğu'da tansiyonun yükselmesi sonrasında gücünü korudu.

Hong Kong ve Kore hisse senetleri baskı altında. Japonya'da Topix Endeksi yönünü yukarı çevirdi ve S&P 500 Endeks vadelileri fazla değişmedi. ABD hisse senetleri Salı günü beş haftanın zirvesine tırmandı. ABD'de işsizlik haklarından yararlanma başvuruları Fed faiz indirimi beklentilerini desteklerken 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi yüzde 2.08 seviyesine geriledi. Avustralya hazine tahvil, faizleri tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Dolar fazla değişmeyerek dar bir bantta kaldı.

Hisse senedi yatırımcıları, giderek tırmanan ABD – Çin ticaret gerginliğinin halihazırda kırılgan olan küresel ekonomik büyümeyi zayıflatması ihtimali ve Orta Doğu'da yükselen jeopolitik endişelere karşı merkez bankalarına bel bağlıyor. BMO stratejistlerine göre Fed'in piyasaları şaşırtarak gelecek hafta faiz indirimine gitmesi ihtimali birçok kişinin beklediğinden yüksek. Çin'de Cuma günü açıklanacak Mayıs ayı verileri, ekonominin ABD vergileriyle nasıl baş ettiğini gösterecek.

Charles Schwab & Co. işlem ve türev ürün birimi yöneticisi Randy Frederick, Şu an hatırlamamız gereken şey yukarı yönlü fazla bir katalizör bulunmaması. Piyasalar Fed'in toplantıda söyleyeceklerini merak ediyor ve bu gelecek hafta olacak.” dedi.

Petrol üreticileri ham petrol fiyatlarında Perşembe günü yaşanan yükselişten destek buldu. Basra Körfezi yakınlarındaki iki tanker, şüpheli saldırılar nedeniyle zarar gördü. ABD gelişmelerle ilgili olarak İran'ı suçladı. Yeni Zelanda Doları, zayıf imalat verisinin ekonomik büyüme endişelerini tetiklemesinin ardından düştü. Avustralya Doları, stratejistlerden gelen politika genişlemesi çağrısının etkisiyle tahvil faizleriyle birlikte zayıfladı.

Hisse senetleri

Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 13:30'da yüzde 0.3 yükseldi.
Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.5 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 düştü.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.
S&P 500 Endeks vadelileri yatay seyretti. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 0.4 arttı.
Euro Stoxx 50 Endeks vadelileri yüzde 0.1 yükseldi.

Döviz

Yen dolar karşısında yüzde 0.1 yükselişle 108.32 seviyesinden işlem gördü.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 düşüşle dolar karşısında 6.9359'dan alıcı buldu.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Euro/Dolar  paritesi 1.1273 oldu.
Avustralya Doları yüzde 0.2 düşüşle 69 ABD Centi'nden işlem gördü.
Yeni Zelanda Doları yüzde 0.5 değer kaybederek 65.37 ABD Centi'ne geriledi.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan azalarak yüzde 2.08 oldu.
Avustralya'da 10 yıllıkların faizi 3 bap azalarak yüzde 1.37'ye geriledi.

Emtia

WTI petrolü yüzde 0.4 yükselişle varil başına 52.47 dolara geldi.
Altın yüzde 0.3 tırmanarak onsu 1,345.64 dolar oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.