Asya para birimleri geriledi

Asya para birimleri geriledi

Çin'deki bir limandan Avustralya'nın kömür ithalatını yasaklamasının risk algısına zarar vermesiyle para birimleri erken saatlerdeki yükselişini geri verdi.

A+A-

Çin'deki bir limandan Avustralya'nın kömür ithalatını yasaklamasının risk algısına zarar vermesiyle para birimleri erken saatlerdeki yükselişini geri verdi. Çoğu hazine tahvili de düştü.

Mizuho Bank'ta gelişen piyasa Döviz traderı Masakatsu Fukaya "Çin'in kömür yasağı son ralli sonrası kar satışı için bir fırsat olmuş gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Çin il ABD arasında ticaret müzakereleri sürerken dün açıklanan Fed toplantı tutanakları bu yıl sonunda bilanço azaltmasının sonuna gelinebileceğinin sinyalini verirken faiz artışlarının ise devam edebileceğine dair işaret verildi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyrederken MSCI EM Asya Endeksi %0.4 yükseldi. Dolar/yuan paritesi yatay seyretti, dolar/Kore wonu %0.1 yükseldi. Güney Kore'de Şubat ayının ilk 20 gününde ihracat yıllık %11.7, ithalat ise %17.3 düştü.

Dolar/Hint rupisi yatay seyretti. Endonezya Merkez Bankası faizi değiştirmeyerek beklendiği gibi %6'da tuttu. Dolar rupi karşısında % 0.1 yükseldi.

Tayland bahtı ise ülke Borsalarına Mart 2017'den beri en iyi girişlerle 2013'ten beri en yüksek seviyeye çıktı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.