Asya piyasaları teknoloji öncülüğünde yükselişte

Asya piyasaları teknoloji öncülüğünde yükselişte

Pekin yönetiminden gelen destek mesajı ve Fed kararının ardından Asya piyasalarında teknolojinin öncülüğündeki ralli etkili olmaya devam ediyor.

A+A-

Asya'da teknoloji hisseleri yeni işlem gününde de ralliye devam ediyor.

Çarşamba günü Pekin yönetiminden gelen destek mesajlarının etkisiyle yükselişe geçen teknoloji hisseleri Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın mesajlarının ardından da prim yapmayı sürdürdü.

Hong Kong Hang Seng teknoloji endeksi yüzde 11'e varan yükseliş kaydetti. Hang Seng endeksinde yükseliş yüzde 6'yı aşarken, Hang Seng Çin endeksinde ise yüzde 7'nin üzerinde prim kaydedildi.

Çin'den piyasa dostu mesajlar

Çin'de finans kurumlarının bir araya geldiği toplantıda hükümet kurumlarından ‘piyasaların yararına politikaları etkin biçimde uygulamaya koymaları' talebi öne çıkmıştı.

Alibaba ve Tencent gibi büyük gruplar son bir yılda ardı arkası kesilmeyen düzenleme hamlelerine maruz kalıyordu. Sürecin sonunun görünmüyor oluşu, son haftalarda panik satışlarını tetikleyen başlıca unsurlar arasındaydı. Bu durum yabancı yatırımcıların pozisyonlarını da etkilemişti.

JP Morgan, düzenleme sürecine dikkat çekerek 28 Çin internet şirketine yatırım yapılamaz statüsüne almıştı.

Diğer taraftan New York’ta halka arz edilmiş şirketlerin kotasyondan çıkarılmasına yol açabilecek konu da Çin’in en önemli finans organı tarafından ele alındı. ABD’li regülatörlerle ‘iyi diyalog’ kurulacağı kaydedildi. Pekin yönetimi daha önce bu kadar güçlü ifadeler kullanmamıştı. Komite, net ifadelerle arzların destekleneceğini kaydetti.

İlgili Haberler