Asya'da endeksler yatırımcı duyarlılığı ile yükseldi

Asya'da endeksler yatırımcı duyarlılığı ile yükseldi

Asya'da endeksler yatırımcıların, ekonomik endişelerini yeniden değerlendirmeleriyle kayıplarının bir bölümünü sildi.

A+A-

Asya hisseleri ve ABD hazine getirileri Çarşamba günü yükselirken yatırımcıların ekonomik endişeleri yeniden değerlendirmesiyle haftanın kayıplarının bir kısmını geri aldı. Dolar hızla yayılan koronavirüs varyantının etkisine ilişkin endişelere rağmen pozisyonunu korudu.

Artan Kovid-19 enfeksiyonları, yatırımcıların tahvil gibi güvenli liman varlıklarında istikrar arayışıyla riskli varlıkları terk etmesi sonucu bu hafta küresel piyasaları sarstı. Hisse senetleri düşerken gösterge ABD 10 yıllık getirisi Salı günü beş ayın en düşük seviyelerine indi.

Ancak Çarşamba günü, MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,17 artarak haftalık kayıplarını yaklaşık yüzde 2'ye indirirken, Japon Nikkei, bir gün önce altı ayın en düşük seviyelerini gördükten sonra yüzde 0,90 yükseldi. Kospi endeksi ise Güney Kore'nin günlük yeni koronavirüs vakalarında artış bildirmesiyle yüzde 0,14 düştü

Bloomberg HT'nin haberine göre Singapur'daki Saxo Capital Markets küresel makro stratejisti Kay Van-Petersen, "İşlem hacmi seviyesi ve düzensiz fiyat hareketi seviyesi piyasa hakkında net bir fikir vermiyor" yorumunu yaptı.