ATM Coin'in kurucularına 4.25 milyon dolar ceza

ATM Coin'in kurucularına 4.25 milyon dolar ceza

Bir ABD federal mahkemesi, 'değersiz bir kripto para' olarak tanımlanan ATM Coin'in kurucularının 4.25 milyon dolar ceza ödemesine hükmetti.

A+A-

Bir ABD federal mahkemesi, 'değersiz bir kripto para' olarak tanımlanan ATM Coin'in kurucularının 4.25 milyon dolar ceza ödemesine hükmetti.

Bir ABD federal mahkemesi, ATM Coin olarak bilinen bir kripto para dolandırıcılığını işleten sanıkların 4.25 milyon dolar ceza ödemesine hükmetti.

Her ikisi de New York’lu olan Blake Harrison Kantor ile Nathan Mullins ve Blue Bit Banc, Blue Bit Analytics, Mercury Cove, G. Thomas Client Services gibi kuruluşlar, dolandırıcılık ve müşteri fonlarını kötüye kullanmaktan suçlu bulundular.

Mahkemeye göre Kantor, Blue Bit Analytics ve G. Thomas Client Services, müşteri fonlarını aldı ve CFTC’ye kayıt yaptırmaksızın yasa dışı bir şekilde yetkili bir işletme gibi hareket etti.

Dava ilk olarak geçen yılın Nisan ayında açılmıştı ve sanıklar, bir ikili opsiyon dolandırıcılığıyla bağlantılı dolandırıcılıkla suçlandılar.

CFTC, sanıkların belirli zamanlarda emtiaların fiyatlarına dayalı olarak önceden belirlenmiş miktarlarda kazanç sağlama fırsatı vadederek müşterilerden ikili opsiyonlara yatırım yapmalarını istediğini söyledi. Bununla beraber, müşteriler doğrudan kendileri için ya da bir Blue Bit Banc temsilcisi onlar adına alım satım yapabilmesine karşın Mullins ve Kantor müşterilere Blue Bit Banc tarafından kullanılan bir bilgisayar programının ikili opsiyon yatırımlarıyla ilgili verileri sahtekarlıkla değiştirdiğinden bahsetmedi. Bu, müşterilerin kâr elde etme olasılığının yatırımcılardan ziyade Blue Bit Banc’nin elinde olduğu anlamına geliyordu. Kantor ve Mullins, yatırımcıların çoğuna paralarını St. Kitts ve Nevis adasında yer alan bir banka hesabına aktarmalarını söyledi ve bu yatırımcı fonlarının takip edilmesini zorlaştırmak için yapılıyordu.

Ayrıca, sanıklar Blue Bit Banc yatırımcılarını hiçbir değeri olmayan bir kripto para olan ATM Coin’e dönüştürdüler. Kantor, yanıltıcı bir şekilde mağdurlara ATM Coin’in önemli miktarda değeri olduğunu anlatmıştı. CFTC, ATM Coin’i “değersiz bir kripto para” olarak tanımladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.