Avivasa 1800 yeni yatırımcı ile borsada

Avivasa 1800 yeni yatırımcı ile borsada

Avivasa hisseleri AVISA kodu ile borsada işlem görmeye başladı. Avivasa arzı ile birlikte ilk defa yatırım yapan 1800 yeni yatırımcı da borsaya giriş yaptı.

A+A-

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş. hisseleri bugün gerçekleştirilen gong töreniyle Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. 2014 yılının en büyük halka arzı ile birlikte sermaye piyasalarında ilk defa yatırım yapan 1800 yeni yatırımcı borsaya giriş yaptı.

Halka arzı 47 liradan gerçekleşen ve yılın en büyük halka arzı olan Avivasa Emeklilik'in hisseleri işleme başladığı ilk günde yüzde 3.19 primle 48.5 liradan açılış yaptı. 

2014 yılının en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirmenin kendileri için gurur ve onur verici olduğunu belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Holding olarak, portföyümüzü yatırımcılar için daha şeffaf, anlaşılır yapmak ve elde ettiğimiz değerleri yatırımcılarla paylaşmak gibi genel bir görüşe sahibiz. Bu ilkeden hareketle belli bir büyüklüğe gelen şirketleri halka arz ediyoruz. Bu politika sonucu Avivasa kendi sektöründe öncü bir kuruluş oldu. Elde ettiğimiz bu değeri daha da büyüterek ilerleyeceğiz” dedi.

Sabancı'nın 12'inci şirketi

Avivasa"yla birlikte borsada kayıtlı şirket sayılarını 12’ye çıkardıkları söyleyen Sabancı, şöyle devam etti: “Borsa İstanbul’un daha da büyümesini ve ülkemiz iş hayatını kapsamasını arzu ediyoruz. Böylece sermaye tabana yayılsın. Gelişmenin özü budur. Tabana yayılmış sermayeden güç alarak bütün iş hayatı büyüsün. Biz bu adımları atıyoruz. Halka arz, yönetimi disipline eden, şeffaflaştıran ve başarılı kılan bir modeldir. Sabancı Holding yöneticileri olarak bunu destekliyoruz. Avivasa’nın halka arzının halkımıza ve hepimize başarılar getirmesini diliyorum” 

1800 yeni yatırımcı

2014 yılının en büyük halka arzlarından birinin başarıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan, “Avivasa’nın yüzde 19,67’si halka arz edildi. 6900’ün üzerinde yatırımcı Avivasa’ya ve bu ortaklığa güvenmiş. Bunların 1800 ise ilk defa sermaye piyasasında yatırım yapan yatırımcılarımız. Bu nedenle de büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi. Sabancı Holding’in borsada işlem gören 12 şirketi bulunduğunu hatırlatan Turhan, bu şirketlerin Borsa İstanbul’un piyasa değerinin yüzde 12’sini oluşturduğunu, önümüzdeki dönemde Sabancı Grubu’na ait yeni şirketlerin borsaya dahil olmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Halka arzı 47 liradan gerçekleşen ve yılın en büyük halka arzı olan Avivasa Emeklilik'in hisseleri işleme başladığı ilk günde yüzde 3.19 primle 48.5 liradan açılış yaptı. Halka arzda 5-7 Kasım'da talep toplanan şirket hisselerine arz tutarının 2.8 katı talep gelmişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.