AVOD Gıda ABD’ye etsiz burger satacak

AVOD Gıda ABD’ye etsiz burger satacak

Dünyada bitki bazlı et sektörü çok yüksek bir büyüme hızı yakalarken, Türkiye’den bir şirket de ABD’ye bitki bazlı et ihracatına başlıyor.

A+A-

Hal Postası - Dünyada bitki bazlı et sektörü çok yüksek bir büyüme hızı yakalarken, Türkiye’den AVOD Gıda ABD’ye bitki bazlı et (vegan burger) ihracatına başlıyor. 

Tarım ve gıda haberleri sitesi Hal Postası’nda yer alan habere göre, bitki bazlı et (BBE) şirketi Impossible Foods, son birkaç aydaki hızlı büyümesinin ardından 200 milyon dolar fon topladı. Şirket fonun önemli bir kısmını ArGe bütçesi olarak ayıracağını duyurdu. 

PANDEMİDE 60 KAT ARTIŞ

Şirket CFO’su David Lee “Sadece market işimizde son birkaç aylı dönemde 60 kat artış gibi eşi görülmemiş bir talep gördük. Bu gelişme uzun vadeli yatırımcılarla sermaye artırma yoluna gidebileceğimiz anlamına geliyor” dedi.

10 MÜŞTERİNİN 9’U MEMNUN 

Impossible Foods, geçtiğimiz Haziran ayı sonlarında Starbucks’larda ve Walmart mağazalarında Impossible Breakfast Sandwich’i raflara koydu. Şirket CFO’su Lee, her 10 müşteriden 9’unun et yiyen insanlar olduğu tespitinden hareketle, bu kişilerin et satın aldıkları yerlerde varlık gösterme ihtiyacı duyduklarını vurguladı. 

HER 100 YENİ MÜŞTERİNİN 95’İ KALICI

David Lee, yeni kazandıkları müşterilerin yüzde 95’ini ellerinde  tutmayı başardıklarını belirterek, “Bu nedenle doğrudan tüketiciyi hedefleyen açılım doğru karardı” dedi. Bitki bazlı et, çeşitli bitkisel ürünler kullanarak laboratuvar ortamında oluşturulan et benzeri ürünlere deniyor. Tüketicilerin çoğu et tadı aldıklarını ve bitki bazlı eti, lezzet ve tüketim açısından etten pek farklı görmediklerini bildiriyor. Bazı tüketiciler ise bitki bazlı eti yavan bir tadı olduğu için tercih etmediklerini bildiriyor. 

BİR TÜRK ŞİRKETİ İHRACATA BAŞLIYOR 

Öte yandan hayvancılık tesislerinin yüksek karbon salımı nedeniyle eleştirilmesi de bitki bazlı et araştırmalarını teşvik ediyor. Ancak tüketicilerin kanaati bir yana; bitki bazı et sektörü olağanüstü bir hızla büyüyor. Türkiye’de de bazı şirketler bitki bazlı et üretimi yapıyor. Geçtiğimiz günlerde AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri AŞ adlı şirket, ABD’deki bir fast food zincirine vegan burger satmak üzere görüşmeler başlatmıştı. 

BBE’NİN BESİN DEĞERLERİ

Bitki bazlı etin 113 gramının içerdiği besin değerleri, aşağıdaki gibi listeleniyor. Listede parantez içinde yer alan sayılar günlük insan ihtiyacının, yüzde olarak ne düzeyde karşılandığını bildiriyor. 

 

Kalori: 260 kcal

Toplam Yağ: 18 gram (%28)

Doymuş Yağ: 5 gram (%25)

Trans Yağ: 0 gram

Kolesterol: 0 miligram (%0)

Sodyum: 350 miligram (%15)

Karbonhidrat: 5 gram (%2)

Fiber: 2 gram (%7)

Şeker: 0 gram

Protein: 20 gram

D Vitamini: 0 mikrogram (%0)

A Vitamini: 0 mikrogram (%0)

C Vitamini: 0 miligram (%0)

Kalsiyum: 100 miligram (%8)

Demir: 4 miligram (%22)

Potasyum: 280mg (%6).

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.