Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 5 yıllık enflasyon kadar zam

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 5 yıllık enflasyon kadar zam

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 1 Şubat 2020 itibariyle geçerli olmak üzere yüzde 56 zam yapıldı

A+A-

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine 1 Şubat 2020 itibariyle geçerli olmak üzere yüzde 56 zam yapıldı. 

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2020 saat 00:00 itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 36,40 TL, minibüsler için ise 54,70 olarak belirlendi. Fiyatlar daha önce otomobiller için 23,30, minibüsler içinse 34,90 TL'ydi.

Yapılan son zamla birlikte, Avrasya Tüneli açıldığı günden bu yana, ücretlere toplamda yüzde 119 oranında zam gelmiş oldu.

Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını açıklamıştı. Son zamla birlikte Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti 4 dolar artı KDV tutarının üstüne çıkmış oldu. Tünel açıldığında açıklanan 4 dolar artı KDV tutarı mevcut kur üzerinden 28 TL yapıyor. Tünel geçiş ücreti ile dünyada mesafe başına en fazla ücret ödenen paralı yol unvanını da pekiştirmiş oldu.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.