Avrupa bankaları ABD'dekilerden daha iyi performans gösterecek

Avrupa bankaları ABD'dekilerden daha iyi performans gösterecek

JPMorgan, 2020'nin ilk yarısında Avrupa bankalarının ABD bankalarından daha iyi performans göstermelerini bekliyor

A+A-

JPMorgan Chase, Avrupa bankalarının 2020 yılının ilk yarısında ABD'deki benzerlerinden daha iyi performans göstermelerini beklediğini ve son 3 yıldır ilk kez Avrupa bankalarının ABD bankalarına tercih ettiğini bildirdi.

Yatırımcıların uzun vadede bankacılık sektörü konusunda ihtiyatlı olmaya devam etmeleri gerektiğini belirten JP Morgan, ancak kısa vadede Avrupalı bankaların yüzde 15 potansiyel sunduklarını ve bunu ABD'deki  benzerlerinin üzerinde olduğunu vurguladı.

JPMorgan analisti Klan Abouhossein'e göre Avrupa bankaları için  pozitif noktalar olarak, sermaye riskinin sınırlı olması, hisse başına  kar beklentilerinin uzun süredir güncelleme beklemesi, toplam hissedar  getirisinin çift hanelere yakın olmasını işaret etti.

Avrupa'nın Stoxx 600 endeksinde geçtiğimiz 3 yılda bankacılık  sektörü en kötü performans gösteren ikinci sektör olmuştu. Endeks  yüzde 15 yükselirken, bankacılık sektörü ise yüzde 16 düşmüştü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.