Avrupa borsaları 3 ayın zirvesinde

Avrupa borsaları 3 ayın zirvesinde

Avrupa hisseleri, madencilikteki kazançlarla yükselişini ikinci güne taşıdı

A+A-

Avrupa hisse senetleri, madencilikteki kazançlarla ve Danone ile L'Oreal'in satışlarının beklentilerden daha iyi gelmesiyle yükselişini ikinci güne taşıdı.

Danone ve L'Oreal yüzde 3.6 ya da daha fazla yükseldi. Roche Holding AG, göğüs kanseri ilaçlarına olan talebin çeyrekteki kazançlarını artırmasıyla yüzde 2 yükseldi. Akzo Nobel NV beklentilerden yüksek gelen karlarla yüzde 5.4 yukarı tırmandı. Emtia üreticilerini ölçen bir gösterge, Anglo American Plc'nin yüzde 8.5'luk yükselişiyle, 5 ayın zirvesine yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, petrol fiyatlarının beş gün sonra ilk defa artmasıyla, yüzde 1.5 yükselerek Ocak ayından beri en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Emtiadaki kazançlar, küresel büyüme tahminleri üzerine endişeler sebebiyle Mart ortasından beri yeni bir ivme yakalamakta zorlanmasının ardından, artmaya devam ediyor.

Münih'te UniCredit Bank AG stratejisti Christian Stocker, "Danone, Akzo ve Roche'den gelen iyi rakamlar, kazançların beklenildiği kadar kötü olmadığını gösteriyor." dedi ve "Gelecek hafta konjonktürel şirkletlerden gelecek kazanç rakamları çerçeveyi değiştirebilir ancak şimdilik oldukça iyi gözüküyor. Petrol fiyatlarındaki iyileşme piyasayı en azından istikrarlaştırdı." diyerek görüş bildirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.