Avrupa borsaları 3 gün sonra yükseldi

Avrupa borsaları 3 gün sonra yükseldi

Avrupa hisse senetleri, güçlü ABD ekonomisinin küresel büyümeye yardımcı olacağına yönelik güvenle, üç gün sonra ilk yükselişini gerçekleştirdi

A+A-

Avrupa hisse senetleri, güçlü ABD ekonomisinin küresel büyümeye yardımcı olacağına yönelik güvenle, üç gün sonra ilk yükselişini gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 04:05 itibariyle yüzde 0.3 yükseldi. Endeks gün içinde yüzde 1.1 kadar yükselmişti. Aralarındaki anlaşmanın bozulması sonrası, Orange SA yüzde 6.4 ve Bouygues SA yüzde 14 düştü. Ayn grup üyeleri Peers Altice NV, Iliad SA ve Numbericable-SFR SAS yüzde 12'den fazla düştü.

Luzern'de Luzerner Kantonalbank AG traderı Benno Galliker, "Avrupa'daki şirketlerin çoğunun durumu normal ." dedi ve "Mükemmel bir dünyada değiliz ancak işler her zaman söylendiği kadar kötü değil. ABD ekonomisi beklenilenden daha güçlü ve dünyanın geri kalanına yardım edebilir." diyerek görüş bildirdi.

Stoxx 600, ekomomik kargaşalarda daha iyi performans sergileme eğilimi olan sağlık hizmeti hisse senetlerinin tırmanmasıyla, yüzde 0.6 kadar olan kayıplarını sildi.

Avrupa hisseleri özellikle son zamanlarda volatil seyrediyor ve 14 Mart'a kadar yaptığı sıçrama durdu. Piyasanın iyileşeceği konusunda şüpheli olan yatırımcılar bölgedeki öz sermaye fonlarından paralarını geri çekerken, analistler kar artışı beklentilerini bozdu ve şimdi 2016 için gerileme tahmininde bulunuyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.