Avrupa borsaları Almanya kaygısı ile geriledi

Avrupa borsaları Almanya kaygısı ile geriledi

Alman ekonomisinin teknik resesyona girmesi Avrupa borsalarını olumsuz etkiledi

A+A-

Avrupa borsaları, bölgenin en büyük ekonomisi olan Almanya'nın yılın ilk çeyreğinde resesyona girdiğini gösteren verilerin ardından geriledi.

Almanya'da DAX endeksi %0,2, Birleşik Krallık'ta FTSE 100 %0,4 ve Fransa'da CAC 40 %0,3 düşüşle işlem gördü.

Perşembe günü erken saatlerde açıklanan veriler, Almanya'nın ilk çeyrek üretiminin Ekim ve Aralık ayları arasındaki %0,5'lik düşüşün ardından önceki üç aya göre %0,3 daha daraldığını gösterdi.

Alman istatistik ofisinden yapılan açıklamada, "Hane halkının satın alma konusundaki isteksizliği çeşitli alanlarda kendini gösterdi. Hanehalkları yiyecek ve içecek, giyim ve ayakkabı ile mobilya için daha az harcama yaptı," denildi.

Yatırımcılar ayrıca ABD borç tavanının yükseltilmesine ilişkin müzakerelerin yavaş ilerlemesinden de endişe duyuyor.

Derecelendirme kuruluşu Fitch, Çarşamba günü geç saatlerde ABD'nin 'AAA' notunun düşürülme olasılığını işaret ederek, devam eden belirsizliğin ABD'nin potansiyel bir temerrüt riskini gündeme getirdiğini açıkladı.

ABD ham petrol kontratları %0,5 düşüşle varil başına 73,94 dolardan işlem görürken, Brent kontratı %0,4 düşüşle 78,08 dolara geriledi.

Vadeli altın kontratları %0,2 düşüşle 1.959,90$/ons olurken, EUR/USD paritesi %0,3 düşüşle 1,0720 seviyesinden işlem görüyor

İlgili Haberler