Avrupa borsaları 'hayır' ile çöktü

Avrupa borsaları 'hayır' ile çöktü

Avrupa'nın önde gelen borsaları, Yunanistan'ın bölgeden ayrılacağına dair artan endişelerle yüzde 1.7'lik düşüşler gerçekleştirdi.

A+A-

Avrupa'nın önde gelen borsaları, kurtarma paketi şartlarını dün yapılan referandumda reddeden Yunanistan'ın bölgeden ayrılacağına dair artan endişelerle yüzde 1.7'lik düşüşler gerçekleştirdi.

Bankalar en büyük darbeyi yerken, Euro STOXX bankacılık endeksi yüzde 2.3 düştü. Unicredit'in de içinde bulunduğu İtalyan bankaları yüzde 3-4 civarında gerilerken, Portekiz bankaları yüzde 3 değer kaybetti.

J.P. Morgan ekonomistleri, dün gerçekleşen referandumun sonucunun Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkışını hızlandıracağını belirtiyor.

Fakat bunlara rağmen, piyasaların haftasonu hızlı bir çözüm bulunacağına dair beklentileri göz önüne alınarak, düşüşlerin öngörüldüğü kadar sert olmadığı belirtildi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.