Avrupa borsaları Ukrayna ile geriledi

Avrupa borsaları Ukrayna ile geriledi

Rusya'nın yardım kamyonlarını Ukrayna'nın iznini almadan göndermesi ve Ukrayna'nın bunun işgal olduğunu söylemesi ile piyasaların tansiyonu yükseldi

A+A-

Rusya'nın yardım içeren kamyonlardan oluşan konvoyu izinsiz olarak Ukrayna'ya göndermesinin ve Kiev'in bunun Rusya'nın Ukrayna'yı doğrudan işgali anlamına geldiğini söylemesinin ardından Avrupa borsaları düşerken, Alman devlet tahvillerinin vadeli fiyatı yükseldi.

Avrupa'nın FTSEurofirst 300 borsa endeksi yüzde 0.4 düşüşle 1,349.76 puan seviyesine geriledi. Endeks gelişmelerin ardından 1,345.59 puana kadar düşmüştü.

Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvilinin getirisi ise yüzde 0.969'e düştü. Euro ise yen karşısında 137.32 ile günün en düşük seviyesine gerilerken, İsviçre frankı karşısında da 1.2095'e düştü.

Rusya yanlısı ayrılıkçıların elindeki doğu Ukrayna'ya yardım malzemesi taşıyan Rus konvoyunun bugün Ukrayna sınırından Kiev'in izni olmadan geçmesinin ardından, Ukrayna güvenlik örgütü başkanı Valentin Nalivaychenko konvoya karşı güç kullanmayacaklarını, provokasyonlardan kaçınmak istediklerini söyledi.

Nalivaychenko daha önceki açıklamasında, kamyonların sınırdan girişinin "Rusya'nın Ukrayna'yı doğrudan işgali anlamına geldiğini" belirtmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.