Avrupa Komisyonu TANAP’a 5 milyon Euro finansal destek sağladı

Avrupa Komisyonu TANAP’a 5 milyon Euro finansal destek sağladı

Azeri doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru’nun en önemli halkasını oluşturan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’ne (TANAP), Avrupa Komisyonu’ndan finansal destek sağlandı.

A+A-

Azeri doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak Güney Gaz Koridoru’nun en  önemli halkasını oluşturan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı
Projesi’ne (TANAP), Avrupa Komisyonu’ndan finansal destek sağlandı.
   

Avrupa Komisyonu’nun CEF Energy (Connecting Europe Facility)  programı kapsamında Avrupa’daki enerji altyapı projelerine destek  sağlanması önerisini kabul eden Avrupa Birliği ülkeleri, toplamda 48,4  milyon Euro yatırım yapma kararı aldı. TANAP da programın ilk teklif  çağrısı kapsamında finansal destek için seçilen iki doğal gaz  projesinden biri oldu.
   
Kararın uygulamaya girmesinin ardından Avrupa Komisyonu TANAP’a  “Katodik Koruma Tasarımı Uygulamasının Mühendislik ve Modifikasyon
Çalışmalarının Takibi ve Doğrulama İşleri” için 5 milyon Euro finansal  destek verdi.
   
Bu hibeyle birlikte TANAP kapsamındaki çeşitli faaliyetler için 2014 yılından bugüne kadar AB programlarından sağlanan hibelerin  toplam tutarı 15 milyon Euro’yu aşmış bulunuyor. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.