Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

A+A-

ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, faiz oranının yüzde 0,00 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren mevduat oranını yüzde -0,40, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak korudu. Piyasa beklentisi de mevduat ve marjinal faiz oranının değişmeyeceği yönündeydi.

60 milyar euro seviyesinde açıklanan varlık alım programında da değişikliğe gidilmedi.

Bugün TSİ 15:30'da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Ak Yatırım Araştırma Bölümü tarafından yapılan analizde ise şu ifadelere yer verildi: 

"ECB kararı açıklandı. Mevduat faiz oranı -40 baz puanda kaldı, varlık alım programında bir değişiklik yapılmadı. Sabah notumuzda belirttiğimiz üzere varlık alımında veri bazlı bir yol haritası çizildi. Ekonomik koşullar kötüleşir ise alım miktarı ve vade uzatılacak. 

Varlık alım programının vadesine ilişkin bir sinyal verilmedi. Mevcut programın (aylık 60 milyar euro tahvil alımı) Aralık ayına kadar  sürdürülebileceği belirtildi. Enflasyonda belirgin bir iyileşme görülene kadar parasal genişleme devam edecek. 

Euro/Dolar paritesi tahminlerimiz doğrultusunda 1,15'in altına gevşiyor. 1,1450 ana destek. 1,1580 ana direnç. Draghi konuşması ve soru cevap kısmı önemli olacak. Ana hatlarıyla euro negatif, Almanya ve gelişen ülke hisse senetleri hafif pozitif bir karar."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.