Avrupa Merkez Bankası'nın kararı sonrası dolar/TL 4.70'in üzerini gördü

Avrupa Merkez Bankası'nın kararı sonrası dolar/TL 4.70'in üzerini gördü

Dolar/TL kuru, Avrupa Dolar/TL kuru, Avrupa Merkez Bankası'nın Haziran toplantısı sonrasında gün içi kayıplarını geri aldı. Kur, akşam saatlerinde 4.70'i aştı (Güncellendi)Bankası'nın Haziran toplantısı sonrasında gün içi kayıplarını geri aldı.

A+A-

Fed'in dün faizleri 25 baz puan arttırması ve medyan faiz tahminlerini 3'ten 4'e yükseltmesi kurun da yukarı yönlü hareketinde etkili oldu. Fed öncesi 4.63'ten işlem gören kur karar sonrası 4.66'ya yükseldi. 

Dolar/TL  bugün de 4.68'e kadar yükselmesinin ardından 4.60 seviyelerine kadar geriledi. Kur, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Haziran ayı toplantısı sonrasında kayıplarını geri aldı. AMB Başkanı Draghi'nin faizlere ilişkin sözlü yönlendirmesiyle yükselen kur, yaklaşık TSİ 17:50'de 4.70 seviyesini aştı.

AMB, faizerde değişikliğe gitmedi ve mevcut seviyelerin en azından 2019 yazına kadar korunacağını ifade etti. Banka, varlık alımlarına ilişkin ifadesini değiştirdi. Buna göre net alımlar Aralık ayının sonuna kadar sona erdirilecek.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.