Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye kredi sınırlamasını sürdürecek

Avrupa Yatırım Bankası Türkiye’ye kredi sınırlamasını sürdürecek

Avrupa Yatırım Bankası sözcüsü, “Eğer Avrupa Birliği seviyesinde bir  yön değişikliği olmazsa, Türkiye’ye kredi verme konusunda son birkaç  yıldır olduğu gibi seçici davranmayı sürdüreceğiz" dedi.

A+A-

Reuters haber ajansına konuşan bir Avrupa Yatırım Bankası sözcüsü, AB üyesi ülkeler ve Avrupa Komisyonu’nun politikalarıyla paralel  hareket edeceklerini açıkladı ve “Eğer Avrupa Birliği seviyesinde bir  yön değişikliği olmazsa, Türkiye’ye kredi verme konusunda son birkaç  yıldır olduğu gibi çok seçici davranacağız. En azından öngörülebilir  bir süre için” dedi.

Amerikanın Sesi Radyosunun internet sitesinde yer alan habere  göre, Türkiye’ye kredi temin eden kurumun bu adımı, Türkiye’nin Akdeniz’de Kıbrıs açıklarında sürdürdüğü sondaj faaliyetlerine karşı Avrupa Birliği’nce yürürlüğe koyulması beklenen yaptırımlar arasında.

AB dün de Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki ‘yasadışı’ sondaj  çalışmaları nedeniyle yaptırım uygulanacak isim listesi oluşturma  çalışmalarını sürdürdüğünü duyurmuştu.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell,  “Kıbrıs Dışişleri Bakanı bizi sondaj çalışmalarındaki son durum  konusunda bilgilendirdi. Konuyla ilgili çalışma gruplarına, bu  yasadışı faaliyetlere dahil olan kişilere ve kuruluşlara yönelik  gerekli yaptırımlar için isim listesini tamamlamalarını sorma  konusunda anlaştık” demişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.