Avrupa'da da Bitcoin'e sınırlamalar getirilebilir

Avrupa'da da Bitcoin'e sınırlamalar getirilebilir

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Konseyi Üyesi Ewald Nowotny, bitcoin gibi sanal para birimi ’moda’sının tehlikeli olduğunu söyledi.

A+A-

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Konseyi Üyesi Ewald Nowotny, bitcoin gibi sanal para birimi ’moda’sının tehlikeli olduğunu söyledi. Nowotny, Avusturya’da yayınlanan haftalık Trend dergisine konuştu.
Yeni sanal para birimlerinin piyasaya arzının yasaklanmasının Avrupa için uygun olup olmayacağına yönelik bir soruyu yanıtlayan Nowotny, "ECB’de bu konuda güçlü yasal sınırlamalar getirilmesini tartışıyoruz" dedi. 

Nowotny açıklamasında "Bitcoin Çin’de sermaye kaçışı ve yasal düzenlemelerin bypass edilmesi için kullanıldığı için sorun oluşturuyor, henüz burada o boyuta taşınmadı" ifadelerini de kullandı.
ÇİN'DE YASAKLANMIŞTI
Çin Merkez Bankası, dijital para pazarına en sert düzenlemeleri getirerek, dijital para halka arzı tekliflerinin yasadışı olduğunu ve ilgili toplayıcı faaliyetlerin derhal durdurulacağını açıklamıştı.
Çin Halk Bankası (PBoC) internet sitesinde "Initial Coin Offerrings (ICO)" hakkındaki soruşturmaları tamamladığını ve halihazırda tamamlanmış olan yasal ihlalleri cezalandırırken gelecekteki teklifleri cezalandıracağını açıklamıştı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.