Avrupa'da rakiplerimiz belli oldu

Avrupa'da rakiplerimiz belli oldu

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndaki rakibi Shaktar Donetsk oldu.

A+A-

Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımı oldu.

İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonucunda sarı-lacivertliler, Rumen teknik adam Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'le eşleşti.

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu 2. sırada bitiren ve "Devler Ligi"nde ön eleme oynamaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Ukrayna ekibiyle ilk maçı 28-29 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Eşleşmenin rövanşı ise 4-5 Ağustos tarihlerinde Ukrayna'da yapılacak.

Fenerbahçe turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için son etap olan play-off turunda mücadele edecek. Sarı-lacivertliler, Shakhtar Donetsk'e elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Eşleşmeler

Kura çekimine göre, ilk maçların 28-29 Temmuz, rövanşlarının 4-5 Ağustos tarihlerinde oynanacağı 3. ön eleme turu eşleşmeleri şöyle oluştu:

Sarajevo (Bosna Hersek)/Lech Poznan (Polonya) - Basel (İsviçre)

Ludogorets (Bulgaristan)/Milsami (Moldova) - Skenderbeu (Arnavutluk)/Crusaders (Kuzey İrlanda)

Helsinki (Finlandiya)/Ventspils (Letonya) - Maribor (Slovenya)/Astana (Kazakistan)

Celtic (İskoçya)/Stjarnan (İzlanda) - Karabağ (Azerbaycan)/Rudar (Karadağ)

Trencin (Slovakya)/Steaua Bükreş (Romanya) - Partizan (Sırbistan)/Dila Gori (Gürcistan)

Midtjylland (Danimarka)/Lincoln (Cebelitarık) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi)/Vardar (Makedonya)

Hibernians (Malta)/Maccabi Tel-Aviv (İsrail) - Viktoria Plzen (Çek Cumh.)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)/Fola Esch (Lüksemburg) - Molde (Norveç)/Pyunik (Ermenistan)

New Saints (Galler)/Videoton (Macaristan) - BATE Borisov (Belarus)/Dundalk (İrlanda)

Salzburg (Avusturya) - Malmö (İsveç)/Zalgiris Vilnius (Litvanya)

Panathinaikos (Yunanistan) - Club Brugge (Belçika)

Young Boys (İsviçre) - Monaco (Fransa)

CSKA Moskova (Rusya) - Sparta Prag (Çek Cumh.)

Rapid Wien (Avusturya) - Ajax (Hollanda)

Fenerbahçe (Türkiye) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

'Güçlü bir rakip'

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe TV'ye yaptığı açıklamada, Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'in güçlü bir rakip olduğunu söyledi. Uslu, "Shakhtar Donetsk, hakikaten saygı duyulacak çok kuvvetli bir takım. Onların da dezavantajları var. Taraftarımızın desteğiyle bu turu geçeceğimize inanıyoruz" dedi.

Hedeflerinin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalabilmek olduğunu kaydeden Uslu, "Bu turu geçsek bile bir sonraki turda yine çok önemli takımlar var. Eğer biz gruplara kalacaksak, zaten önce bu turu geçmemiz lazım. Onun için Fenerbahçelilere çok büyük iş düşüyor. Onların büyük desteğiyle turu atlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Mithat Yenigün de yaptığı açıklamada, olası rakipler arasında en güçlüsüyle eşleştiklerini dile getirerek, "Biz sadece Shakhtar Donetsk'i geçmek değil, Şampiyonlar Ligi'nde yolumuza devam etmek istiyoruz. Hocamızdan, sportif direktörümüzden başlayan iyi bir yapılanma içinde olduğumuzu düşünüyoruz. Önemli başarılara imza atma hedefiyle yola çıktık. Dileriz ki taraftarımızla birlikte sevinçli günler yaşarız" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor ve Başakşehir'in rakipleri belli oldu

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda da eşleşmeler belli oldu. Temsilcilerimizden Trabzonspor, Lüksemburg ekibi Differdange engelini aşması halinde Jelgava - Rabotnicki eşleşmesinin galibiyle eşleşecek Tarihinde ilk kez Avrupa Kupaları'nda boy gösterecek olan Başakşehir ise AZ Alkmaar ile karşılaşacak.

İlk maçı Hollanda'da oynayacak olan Başakşehir, ikinci maçta rakibini Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda konuk edecek. Avrupa’nın kulüp bazındaki ikinci büyük kupasında 3. ön eleme turu karşılaşmaları, 30 Temmuz ve 6 Ağustos’ta yapılacak. Spor Toto Süper Lig’de 2014-2015 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş ise Avrupa Ligi’ne grup aşamasında dahil olacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.