Avrupagöz'ün yüzde 50'si Araplar'a satıldı

Avrupagöz'ün yüzde 50'si Araplar'a satıldı

Avrupagöz'ün yüzde 50'si Suudi Arabistan sermayeli Nesma Holding ve Reaya Holding'e satıldı. Şirket 2015'te Londra Borsası'nda halka açılmayı planlıyor

A+A-

Suudi Arabistan sermayeli Nesma Holding ve Reaya Holding'e yüzde 50 hissesini 52 milyon liraya satan Avrupagöz, 2015 yılında Londra Borsası'na açılmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Avrupagöz Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, Nesma Holding ve Reaya Holding'in anlaşma ile birlikte Avrupagöz'de yüzde 25'er paya sahip olduğunu belirtti.

Telli, "Ortaklık gerçekleşmeden önce bazı demeçlerimde Avrupagöz olarak, 2015'in ilk çeyreğinde borsaya açılacağımızı söylemiştim. Ortaklarımızın bize sağladığı avantajla birlikte 2015 yılında Londra Borsası'na açılacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

Avrupagöz 2014 ve 2015 yıllarında 267 milyon lira yatırım ile hasta sayısını geçen yılki 450,000'den 1 milyon adede yükseltmeyi hedefliyor.

Türkiye'de göz sağlığı harcamalarının yaklaşık 1.2 milyar TL olduğuna dikkat çeken Telli, Avrupagöz'ün özel sektör içindeki payının yaklaşık üçte bir olduğunu da belirtti.

Geçen yılı 14 şube ve 110 milyon TL ciro ile tamamlayan Avrupagöz'ün, 2014 yılı ciro hedefi 200 Milyon TL, şube sayısı hedefi ise 21. Telli, 2015 yılı için ise ciro hedeflerini 300 milyon TL, şube sayısını ise 32 olarak belirlediklerini söyledi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Avrupagöz gidilen ortaklığın ardından ilk yurtdışı şubesini Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde açacak; iki yıl içerisinde de Azerbaycan, Kuzey Irak ve Türkmenistan'da yer alacak.

Suudi Arabistan merkezli Nesma Holding'in Türkiye'deki iştiraki Nesmal Yatırım Holding CEO'su Mehmet Koca, Aralık ayında Reuters ile yaptığı söyleşide, Reaya Holding ile birlikte Avrupa Göz'de hisse alımı görüştüklerini söylemişti. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.