Avrupa'nın en büyüğünü İspanya inşa ediyor

Avrupa'nın en büyüğünü İspanya inşa ediyor

Iberdrola, Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi tesisi olan Francisco Pizarro Güneş Enerjisi Santralini devreye aldı.

A+A-

İspanya merkezli elektrik dağıtım ve enerji firması olan aynı zamanda rüzgâr enerjisi sektöründe yerkürenin önde gelen firmalarından Iberdrola, İspanya’nın Extremadura bölgesinde, Avrupa'nın en büyük fotovoltaik tesisi ve grup tarafından işletilen bu proje modelindeki yerkürenin en büyük tesisi olan Francisco Pizarro santral projesini başlattı. Torrecillas de la Tiesta ile Aldeacentenera (Cáceres) belediyeleri arasında yer alan tesisin kurulu kapasitesi 590 megavat.

Santral, Badajoz, Cáceres, Plasencia ile Don Benito kentlerinin nüfus toplamından daha fazla olan 334.000’in üzerinde konuta yeterli oranda temiz enerji üretebilecek kapasiteye sahip yaklaşık 1,5 milyon adet güneş panelinden oluşurken her yıl 150.000 tona eşdeğer karbondioksit gazının çevreye salınmasını önleyecek.

300 milyon Euro'dan fazla yatırımı gerektiren proje, yapım sürecinin en yoğun olduğu dönemlerde, %60'ı bölgede yaşayanlar olmak üzere 1.500’den fazla kişiye istihdam yarattı.

Firma, farklı sektörlerdeki başlıca firmalarla uzun vadeli enerji satın alım anlaşmaları imzalayarak sözkonusu projenin uygulanabilirliğini garanti etti.

Bu tür sözleşmeler yatırımlara istikrar sağlayıp fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak ile temiz, sürdürülebilir bir tüketim için enerji geçişini hızlandırmayı taahhüt ederken büyük müşterilere elektrik sunumunu yönetme konusunda en uygun araç durumuna gelmiştir.