Avrupa'nın notlarında değişen olmadı

Avrupa'nın notlarında değişen olmadı

Kredi derecelendirme kuruluşları birçok Avrupa ülkesinin not gözden geçirme sonuçlarını açıkladı. Açıklanan ülkeler arasında notu değişen olmadı. 

A+A-

Kredi derecelendirme kuruluşları birçok Avrupa ülkesinin not gözden geçirme sonuçlarını açıkladı. Açıklanan ülkeler arasında notu değişen olmadı. 

Kanada merkezli kredi derecelendirme kuruluşu DBRS, Almanya ve Danimarka ve Polonya'nın kredi notlarını teyit etti. DBRS'den yapılan açıklamaya göre, Almanya ve Danimarka'nın  ülkenin uzun dönem yabancı ve  yerel para cinsinden kredi notu 'AAA', kısa dönem yabancı ve yerel  para cinsinden notu 'R-1(High)' olarak teyit edildi. DBRS Polonya'nın  uzun dönem yabancı ve  yerel para cinsinden kredi notunu 'A', kısa dönem yabancı ve yerel  para cinsinden notu 'R-1(Low)' olarak teyit etti. Üç ülkenin de kredi notu  görünümü 'Durağan' olarak belirlendi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İsveç ve Hırvatistan'ın kredi notunu teyit etti. Fitch'ten yapılan açıklamaya göre, İsveç'in  uzun dönem yabancı ve  yerel para cinsinden kredi notu 'AAA' olarak teyit edildi. Kredi notunun görünümü 'Durağan' olarak belirlendi. Fitch Hırvatistan'ın  uzun dönem yabancı ve  yerel para cinsinden kredi notu ise 'BBB-' olarak teyit edildi. Kredi notunun görünümü 'Durağan' olarak belirlendi.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), da Romanya'nın kredi notunu teyit etti. S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin uzun ve kısa dönem yabancı  para cinsinden kredi notu 'BBB-', yerel para cinsinden notu 'A-3' olarak  teyit edildi. Kredi notunun görünümü 'Negatif' olarak belirlendi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.