Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1.50'de bıraktı.

A+A-

Avustralya Merkez Bankası (RBA), kredi büyümesine getirilen önlemlerin Sydney ve melbourne'de konut piyasasının hızını kesmesinin ardından, işletme yatırımlarında artışlar görülmesi ile birlikte, politika faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1.50'de bıraktı. RBA böylelikle gösterge faizi üst üste 13 toplantıda da değiştirmedi. Karar piyasalr ve ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda geldi.

RBA Başkanı Philip Lowe ve kurul üyeleri, bugünkü faiz kararının ardından yaptıkları açıklamda, "Son veriler, Avustralya ekonomisinin önümüzdeki yıl kadelei olarak büyüyeceği yolunda bankanın beklentileri ile uyumluydu," dedi ve "Konut fiyatları bazı piyasalarda güçlü bir şekilde artmakta, ancak özellikle >Sydney'de koşulların gevşediği yolunda işaretler var" değerlendirmesinde bulundu.

Çekirdek enflasyon RBA'nın enflasyon hedef aralığı olan yüzde 2-3'ün alt sınırının altında kalırken, ücret artışları da rekor düşükseviyede kalmayı sürdürdü.

Ekonomi bu yıl 210,000 tam zamanlı istihdam yarararak ve yarı zamanlı istihdam artarak işgücü piyasasındaki atıl kapasitenin azaldığını işaret ederken, diğer bir işsizlik oranı yüzde 5.6 seviyesindeydi.

Konut fiyatları Ağusrtos ayında yüzde 0.1 arttı ve Sydney'de değişmedi. Bu durum, düzenleyici kuruluşlarca uygulamaya koyulan kredileri yavaşlatmaya yönelik makro ihtiyati tedbirlerin işlediğini işaret ediyor.

Avustralya doları ABD doları karşısında bu yıl yüzde 10'dan fazla değier kazandı ve ihracatçıların rekabet gücünün azalmasına neden oldu.

Avustralya doları ABD doları karşısında, veri öncesi 79.68 seviyelerinde seyrettikten sonra 79.54 seviyesine geldi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.