Axa CEO'sundan istikrar vurgusu

Axa CEO'sundan istikrar vurgusu

Henri de Castries: "Verimli, refah seviyesi yüksek bir sigorta sektörü, refah seviyesi yüksek ekonominin göstergesidir. Bunun için de istikrar olması gerekiyor"

A+A-

AXA Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Henri de Castries, "Verimli ve refah seviyesi yüksek bir sigorta sektörü, refah seviyesi yüksek bir ekonominin göstergesidir. Bunu yapabilmek için istikrar olması gerekiyor" dedi.

Four Seasons Bosphorus Hotel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Castries, Türkiye'deki gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ettiklerini belirterek, Türkiye'de ve çevresinde sigorta konusunda son bir kaç yılın kolay geçmediğini vurguladı. Önemli mevzuat değişikliklerinin olduğunu dile getiren Castries, şöyle devam etti:

"Değişiklikler pazarın evrilmesine yol açtı ve karlılık düştü. Fiyatlandırma artık riski yansıtmıyor. Bu da bizim için ayrı bir kaygı. Bundan sonra neler olacağını yakından izleyeceğiz. Sektörde uzun vadeli bir aktör olmak istiyoruz. Son 15 yılda yaptığımız yatırımlar ve sektöre verdiğimiz katkıyla Türkiye pazarına kendimizi adadığımızı gösterdik. Türk ekonomisinin gelişimine ve tüm toplum kesimlerinin refahının artmasına katkıda bulunduk. İstikrar ve sigortanın refahı bütün ülkelerin ekonomisi için önemli."

Castries, şirket olarak 60 ülkede faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Uzun vadede Türkiye'de olmayı planladıklarını belirten Castries, "Verimli ve refah seviyesi yüksek bir sigorta sektörü, refah seviyesi yüksek bir ekonominin göstergesidir. Bunu yapabilmek için istikrar olması gerekiyor. Yasal çerçevede ve resmi mevzuatta öngörülebilirlik olması lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin her alanda çok büyük bir gelişme potansiyeli taşıdığına işaret eden Castries, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hukuk devleti, yasal mevzuatın istikrarı, ekonomik politikaların öngörülebilirliği gibi unsurlar çok önemli. Çünkü bunlar büyümeyi ve yatırımları tetikliyor, yatırımların o ülkeye yapılmasına katkıda bulunuyor. Bu yüzden bundan sonraki dönemde gelişmeleri dikkatle izleyeceğiz. Son seçimlerden sonra ne olacak buna dikkatle bakacağız. İstikrarın, hukuk devletinin korunması bu yönde adımlar atılması bizim için önemli. Önümüzdeki yıllarda ekonomik büyüme isteniyorsa bunların olması lazım. Son 15 yılda Türkiye'de bir takım zorluklarla beraber ciddi ekonomik gelişmeler oldu. Bundan sonra da ekonomik büyümenin öncelikli olduğu sürece girilmesi için bahsettiğim unsurlar çok önemli."

Axa Group, Ağustos ayında ekonomik açıdan verimsiz olan Portekiz’den çıkma kararı almıştı. Türkiye’de zarar eden grupta, uzun süre CEO ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Cemal Ererdi'nin ocak ayı başında istifasının ardından Fransız Guillaume Lejeune CEO olarak göreve getirilmişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.