Ayakkabıda İtalyanların pabucunu dama attk

Ayakkabıda İtalyanların pabucunu dama attk

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türklerin ayakkabıda İtalyanların pabucunu dama attığını söyledi.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Türklerin ayakkabıda İtalyanların pabucunu dama attığını söyledi.

Tüfenkçi, CNR EXPO Yeşilköy'de Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu (TUAF), İstanbul Ayakkabı Esnafı Sanatkarlar Odası (İASEO) ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarını (AYMOD) ziyaret etti.

Fuarda TASD Başkanı Hüseyin Çetin ile birlikte üretici firmalarla görüşen Tüfençi, ziyaret ettiği bir stantta Türklerin ayakkabıda İtalyanların pabucunu dama attığını söyledi.

Tüfençi, daha sonra basın mensuplarına ayakkabı sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ürettikleri ürünlerle hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda adından söz ettiren firmaların buluştuğu AYMOD'u gezmek için geldiğini belirten Tüfenkçi, gezerken şahit olduğu manzaranın, Türkiye'nin ayakkabı sektöründe geldiği nokta itibarıyla kendilerini gururlandırdığını kaydetti.

Tüfenkçi, ayakkabıda üretim ve tasarımın yerli olmasının, üretimin her aşamasında Türk insanın emeğinin bulunmasının kendilerini ziyadesiyle gururlandırdığını dile getirdi.

Amaçlarının üretimi büyütmek olduğunu aktaran Tüfenkçi, verdikleri teşviklerle bu adımları atmaya çalıştıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünyada İtalya ile başa baş veya İtalya'yı da geçecek duruma geleceğiz. Ben burada fuara katılan firmaların gözünde bu ışığı görüyorum. Tabi burada üretimin sağlıklı olması, üretimin tüketici dostu olması ve kullandıkları malzemenin kalitesi de önemli. Firmalar, gezdiğimiz, gördüğümüz kadarıyla artık bu noktada da titiz davranıyorlar. Hem tasarımlarıyla, hem ürün güvenliği ve sağlığıyla, hem de fiyatlarla artık dünya ile rekabet edebilir haldeler. Fuarı düzenleyen başkanımıza, yönetim kuruluna ve katılan bütün firmalara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum."

Bu arada TASD verilerine göre ayakkabı sektörü 2015 yılında 672 milyon dolarlık ihracat, 795 milyon dolarlık da ithalat gerçekleştirdi.

Sektör yıllık 500 milyon çift civarında üretim kapasitesine sahip olurken, Türkiye'de kişi başı ayakkabı tüketimi yılda 2,6 çift. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.