Aydem Enerji iştirakini halka arz edecek

Aydem Enerji iştirakini halka arz edecek

Aydem Yenilenebilir Enerji Halka Arz için başvuruda bulundu

A+A-

Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş., şirket paylarının halka arzı  kapsamında izahname onayı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK)  başvurusunu gerçekleştirdi.

Halka arzın konsorsiyum liderliğini Garanti Yatırım, İş Yatırım, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ile Yapı
Kredi Yatırım üstlenecek. Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ve Ziraat Yatırım ise süreçte eş liderler olarak görev alacak.

Halka arz için izahname onayı başvurusu yapan Aydem Yenilenebilir Enerji’nin ana faaliyet konusu hidroelektrik, rüzgar, jeotermal ve çöp  gazı gibi yenilenebilir kaynaklardan elektrik enerjisi üretimini ve  üretilen elektrik enerjisinin satışını kapsıyor.

Portföyünün tamamı %100 yenilenebilir enerjiden oluşan Türkiye’nin  en büyük şirketi Türkiye’nin enerji politikalarında ve yakın gelecek  hedeflerinde öncelikli ve stratejik bir yere sahip olan yenilenebilir  enerji alanında faaliyet gösteren Aydem Yenilenebilir Enerji, Türkiye’nin yalnızca yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük  şirketi olma özelliğini taşıyor. Ülkemizin ilk özel hidroelektrik  santralini hayata geçiren Şirket, gerçekleştirdiği ilklerden ve  gelecek vizyonundan aldığı güçle 2020’de 25. yıldönümünü kutluyor.

Şirket hali hazırda ülkenin dört farklı bölgesinde bulunan yirmi  adet HES, üç adet RES, bir adet JES ve bir adet de LFG santrali olmak  üzere toplamda 25 adet yenilenebilir enerji santrali işletiyor. Söz  konusu santraller Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde  faaliyet gösteriyor. 30 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Aydem
Yenilenebilir Enerji’nin toplam kurulu gücü 1.020 MW’a ulaşmış durumda  olup bu gücün %84’ü yani 852 MW’lık kısmı HES’lerden ve %16’sı yani 161 MW’lık kısmı RES’lerden ve geriye kalan kısmı da JES ve LFG  santrallerinden oluşmakta.

Sürdürülebilirliği odağına alıyor

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısını anlatan ilk  sürdürülebilirlik raporunu 2019 yılı için yayınlayan Aydem
Yenilenebilir Enerji, UN Global Compact imzacıları arasında yer  alıyor. Şirketlerin finansal değerinin yanı sıra paydaşlarına değer  yaratacak tüm potansiyel ve fırsatları değerlendirerek yatırımcılara  daha kapsamlı bir analiz yapma imkânı sunan Çevresel-Sosyal-Yönetişimsel (ESG) performans sıralamasında, bağımsız  derecelendirme şirketlerince (Vigeo Eiris/Moody’s) Türkiye’de elektrik  sektörü lideri olarak belirlenen Aydem Yenilenebilir Enerji,  sürdürülebilirliği odağına alıyor.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum