Aygaz, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı

Aygaz, üçüncü çeyrek bilançosunu açıkladı

Aygaz'ın üçüncü çeyrek satış gelirleri 10,5 milyar TL oldu.

A+A-

Aygaz'ın net satış gelirleri, ağırlıklı kur etkisi ile geçen yılın aynı dönemi ve bir önceki çeyreğe göre artış göstererek 10,5 milyar TL olarak gerçekleşti. 

Aygaz'ın üçüncü çeyrek döneme ilişkin sunumuna göre, brüt kâr; düşen alım gücü etkisiyle daralan yurt içi satışlara rağmen Şirket dağıtım marjlarındaki iyileşmelerle geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 63 yukarıda geldi. 

Üçüncü çeyrekte, pazar payı artışlarına karşın, daralan pazarın etkisi ile Aygaz tüplügaz ve otogaz satışları önceki yılın aynı çeyreğine göre sırasıyla %8 ve %4 geriledi. Bangladeş LPG pazarında faaliyetlerine başlayan iş ortaklığı United LPG, LPG faaliyet lisansını aldığı Ağustos ayından itibaren toplam 2.300 ton LPG satışı gerçekleştirdi ve Eylül ayı içinde 2 farklı gemi ile LPG temin ederek Chittagong’daki kürelerine ikmal yaptı.

Sunumda, "Sendeo, 81 ile yayılımını 2022 yılı Şubat ayında tamamladıktan sonra, Eylül ayında ortalama günlük paket adedini sene başına göre 7 kat artırmış ve günlük bazda en yüksek 80 bin paket teslimata ulaşmıştır." denildi.

Sunumda şöyle devam edildi:

"Üçüncü çeyrek kârlılıkları üzerinde; satış tonajındaki daralmaya rağmen, dağıtım marjlarındaki artışların olumlu etkisi olmuştur.

Üçüncü çeyrekte 1,538 milyon TL olarak gerçekleşen net kâr rakamında; özkaynak yöntemi ile değerlenen EYAŞ ve Entek’den gelen katkı 1,368 milyon TL’dir.

İşletme sermayesi yönetimi kapsamında alınan tedbirlerin etkisiyle, Eylül sonu stok rakamı Haziran sonuna göre %17 azalış göstermiş ve net işletme sermayesinde 363 milyon TL’lik iyileşme sağlanmıştır.

Düşen işletme sermayesi ihtiyacı ve artan serbest nakit akış tutarına paralel, net finansal borç tutarı Haziran sonuna göre 562 milyon TL iyileşme göstermiştir."

Satış Beklentileri Değişmedi

Aygaz, 2022 yılında satış tonaj beklentilerini bir önceki dönemde açıkladığı rapordaki seviyesinde tuttu.

Buna göre, tüplügaz için 250-260 bin ton, otogaz için 670-700 bin ton olan beklentilerde bir değişiklik olmadı.

Bu rakamlarla pazar payı tüplügaz için yüzde 41,0-43,0, otogaz için yüzde 21,5-22,5 olarak belirlendi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler